Saringebloggen

Här börjar vår blogg...

2018-07-29

Äntligen ! Idag kom det lite efterlängtat regn i samband med åska. Man var ju orolig att det skulle bli torr-åska som kunde ställa till med bränder i skog och mark. 

Man blir lite trött på de som inte förstår det här med djur o natur, som tycker vi har en härlig varm sommar. Men konsekvenserna av denna långa torka tycks inte nå fram. Djuren får inget bete, inget vatten, de går och lider därute i hettan. Vinterfoder blir det ont om, halm likaså. Grundvattnet sinar. Priser för hö och spannmål rusar i höjden och köerna till slakterier är halvårslånga. Total katastrof med andra ord...

Och så blir man sur när det införs förbud mot att grilla en köttbit. Kräver tillbaka campingavgift dessutom. Fattar inte hur man kan när hela Sverige står i lågor.

Här på kenneln i Saringe är det fullt i valplådorna. Kull nr 1/ Lykke har nu hunnit bli dryga 2 veckor och kull nr 2 blir 1 vecka i morgon. Normalt har man problem att hålla en temperatur i valprummet p g a kyla, nyfödda valpar kan inte själva reglera sin kroppstemperatur utan behöver en rumsvärme om ca 24 gr för TT må bra. Värmelampa en s.k grislampa brukar få hänga över valphagen de första tre veckorna . Nu är problemet att inte få överhettade, kokta valpar, när innetemperaturen envisas med att ligga runt +32 gr. Vårt luftvärmeaggregat går på kyleffekt dygnet runt och alla valpar bor i vardagsrummet med sina mammor.

Att Luna skulle få en stor kull, det visste vi...bara inte HUR stor ! Alla hennes valpar är trefärgade med mycket teckning. Det är en jämnstor kull, ingen valp sackar efter utan alla är runda och goa. Hur mamma Luna kommer se ut efter den här valperioden vågar vi inte tänka på....som ett snöre typ...

Lykkes valpar har vuxit till sig rejält och är stora, runda och goa i de vackraste bruna färger. Om en vecka kan de få visa upp sig för intresserade valpköpare.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)