Saringebloggen

Oroliga tider

2020-03-24

Först kom "Dennis" och blåste iväg taket på växthuset. Sedan kom Corona och blåste sitt virus över allt och alla. Sitter just nu i självpåtagen hemkarantän och låter barn och barnbarn hålla sig på avstånd. Jag vill helt enkelt inte bli drabbad av detta virus då jag räknas in i riskgrupperna. Bättre då att ta en paus från själva livet ett tag. Har att göra ändå och lider inte påtagligt av min isolering.

Vår otroliga super-mamma Luna bär nu på sin sista valpkull. Nyfikenheten drev oss att låta göra ultraljud för att se hur många små liv där fanns i hennes mage denna gång. Veterinären började med att ropa " oj,oj oj...valpar ! Det är en hel drös därinne !" Ca 10 st räknade han till så Luna har hållit stilen hela sin fertila tid igenom. Kullarna har varit 10, 8, 10, 10 och nu då 10 igen. Ingen dålig prestation av en liten gårdis ! Men sedan ska hon få gå i pension. Kanske behåller jag en liten tikvalp för att se om hennes fertilitet och gener går i arv...

Så i ca vecka 17 beräknas de små nya anlända, till dess är det bara att mata på så gott det nu går. Aptiten brukar inte vara på topp !

Ta hand om er alla i dessa Corona-tider !

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)