Om oss

 

Saringes kennel skaffade sin första dansk/svenska gårdshund år 2003. Det var vår nestor Sacke som då flyttade hem till oss. Tätt följd av Doris. Ingen av dessa finns längre kvar i livet. Åldern tog ut sin rätt och de fick avsluta sitt jordeliv för ett år sedan. Sacke har lämnat många liv efter sig och Doris lite färre.

År 2008 blev året då några fler valpar fick flytta hem till oss. Det var Jane som kom till oss från Fålbäckens kennel, hon är idag vår äldsta hund. Så kom också Bliss, Cornelis, Ulva, Gloria och Hia-Fia. Vi behöll även en tikvalp, Skorpan, från Doris första kull. Alla tikar har gett oss valpkullar, Ulva fick sedan flytta till Norge, Bliss blev sjuk efter ett troligt fästingbett och gick bort alldeles för tidigt, Hia-Fia fick flytta till fodervärd i Linköping och Cornelis lever i högsta välmåga hos en familj i Stockholm.

Många fler än dessa har det varit genom åren. Några bor hos fodervärd, någon har flyttat till annan uppfödare i annat land.

Det är alltid svårt att skiljas från en älskad hund som hos oss lever i familjen, men när man har en kennel går det inte att samla dem på hög då de har gått färdigt i avel. Bättre då att ge dem chansen till ett fortsatt liv i en alldeles egen familj.

Jag, Birgitta, har genomgått SKKs hunduppfödarutbildning, dotter Maja genomgår en utbildning till professionell hundtränare och hundpsykolog. Vi bor på en gård med allehanda djurslag och har alla i familjen stor vana och kunskap om djurens behov och hantering.

Det kommer alltid alltid att finnas en dansk/svensk gårdshund i vår familj !